Twaalf deelnemers geselecteerd voor fase 1

In april 2023 zijn we gestart met de eerste workshops van het programma Ontwikkeling & Experiment. De Innovatiecommissie selecteerde uit 58 aanmeldingen twaalf deelnemers die aan de slag mochten met hun innovatieve idee. En dit zijn ze!

Gezocht: Talentvolle Gemeenten

Ellen Bijsterbosch (SETUP) en Mara van Waveren (Stichting Lobby Lokaal) onderzoeken een nieuwe regeling om kunstenaars en gemeenten op een gelijkwaardige manier te laten samenwerken.

Stichting FAAM

Annette Knol onderzoekt met stichting FAAM hoe zij jonge makers en denkers (kunstenaars en wetenschappers) goed interdisciplinair kunnen laten samenwerken.

Kunstvlaai

Yasser Ballemans werkt aan de doorstart van de Kunstvlaai: een landelijke manifestatie van experimentele kunstpodia.

Meeting through Making

Isabel Ferrand werkt een plek waar vluchtelingen en Nederlanders elkaar ontmoeten en samenwerken om waardevolle producten te maken van
Nederlandse wol.

NIET TE KOOP

Pleun Pijnenburg werkt aan de doorontwikkeling van NIET TE KOOP, waarmee ze onderzoekt hoe verhuur van kleding op een inclusieve manier kan worden ingezet om verantwoord consumptiegedrag te stimuleren.

Maakplaats on the Road

Jolanda Haverkamp doet mee met het project Maakplaats on the Road. Een mobiele klusklas waarbij ontwerpend leren centraal staat en creatief denken wordt gestimuleerd.

Art of Caring

Kennan van Gelder doet mee met het project Art of Caring: een vierdaagse workshopweek voor studenten en alumni uit kunst- en zorgopleidingen.

Hof van Cartesius

Eva Bullens en Charlotte Ernst werken aan de doorontwikkeling van het Hof van Cartesius en onderzoeken samen met Hofleden wat nodig is om de coöperatie verder te brengen.

Full moON

Marjo Vaessen en Hendrik Aerts werken aan de doorontwikkeling van een het project Full moON, waarin zij écht multidisciplinair werk willen creëren en samenwerken met diverse partners binnen het project.

Muziek in de zorg

Dorothe Lucassen onderzoekt samen met Het Wilde Westen, de HU verpleegkunde, MiMic, en Betekenisvolle Muziek in de Zorg of er animo is voor een trainingstraject waarin verpleegkundigen en musici getraind worden om muziek binnen de zorg betekenisvol te laten zijn.

Digitaal Doolhof

Pet van de Luijtgaarden is al zijn hele leven gefascineerd door doolhoven en doet mee met het project Digitaal Doolhof, waarmee hij jongeren in contact wil brengen met beeld en op een verantwoorde manier kennis wil laten kennismaken met AI.

Previous
Previous

De geleerde lessen van drie jaar CIPU

Next
Next

Innovatiecafés: de geleerde lessen