Pitch ‘Touch Lab’:

Tijdlijn 

Toekenning plan (€40.000,-)

Onderzoek naar wat de technische en artistieke mogelijkheden van de virtuele concertruimte zijn voor componisten, musici, dirigenten en geluidstechnici uit de klassieke muziekwereld, dat bijdraagt aan de ontwikkeling van de virtuele concertpraktijk tot een volwassen, autonoom artistiek veld.

23 april 2021

Ulrich Pöhl, projectleider:

”Een virtuele concertpraktijk maakt ontwikkelingen mogelijk, maar eist ook een passend artistiek idioom en een passende interactie met publiek. In ons onderzoek staat het werk en de ontwikkeling van de kunstenaars centraal, de makers: musici, componisten, technici. Zij creëren de inhoud, de muziek. Tijdens deze eerste fase van ons onderzoek verkennen we de mogelijkheden van de virtuele concertruimte verder, de ruimte waarvan de deur op een kier is gezet, dankzij het supersnelle netwerk dat we de afgelopen maanden hebben ontwikkeld. Hoe verandert deze ruimte de wijze waarop we werken, creëren, repeteren en uitvoeren. Tijdens online repetities en uitvoeringen van het werk Solstices vanuit 10 locaties moet onze prototype weer een nieuwe stresstest met weer zwaardere belastingen ondergaan. In de uitvoeringen meten we of de inzet van onze nieuwe mogelijkheden tot meer interactie tussen ons en het publiek en tot een rijkere beleving door het publiek leidt.

Op 29 juni en 2 juli om 20:15 uur voeren we twee testconcerten uit. We spelen de bijzondere compositie Solstices (2019), van Georg Friedrich Haas, vanuit 10 locaties verdeeld over heel Nederland. Deelnemen? Meld je aan door een mail te sturen naar touchlab@insomnio.nl.”

24 juni 2021